Herbergier dood gevonden in stadsgracht

Op 5 februari 1812 wordt de 40-jarige Derk Gieben, logementhouder van de Drie Koningen aan de Steenstraat, dood gevonden in de stadsgracht. De aangevers die bij hem in de Steenstraat wonen zijn blijkbaar niet goed op de hoogte van zijn huiselijk omstandigheden, want zij verklaren dat hij gehuwd is geweest met Catharina Teunissen.

Overlijdensakte Derk Gieben

Overlijdensakte Derk Gieben

Maar zijn weduwe die Johanna Catharina Teunissen heet, blijkt nog springlevend en zet 4 jaar later het logement de Drie Koningen te koop. De verkoop is mogelijk afgeblazen. Want volgens de kadastrale atlas van 1832 is haar zoon Peter Frederiks uit haar eerste huwelijk de eigenaar van de Drie Koningen.

Driekoningenstraat Huis Driekoningen 1816

 

 

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.