Op zaterdag 11 mei 2019: 45 jaar bloembakkenactie, tijd voor enkele historische foto’s!

Jubileumtijd voor de bloembakkenactie

De bloembakkenactie is jarig. En niet zomaar. Vijfenveertig jaar geleden viel de actie zo goed in de smaak dat in de loop van de dag extra moest worden ingekocht, voor de verkoop. Aanvankelijk op een andere locatie (zie de zwartwitfotoos) is de markt sindsdien een kleine oerbekende en genoeglijke bloemenmarkt voor eenieder die van bloemen houdt. Het is bijna symbolisch voor het leven in de wijk: een bloeiende gemeenschap doet van nature ook iets met bloemen! Geniet van deze boeiende en verblijdende serie foto’s, aan u vriendelijk aangeboden door de Werkgroep Erfgoed Spijkerkwartier. Een ode aan het groene karakter en de bloemen van dit cultureel ijzersterke, maar ook oh zo kwetsbaar als een strohalm, het Spijkerkwartier.

Voor vragen of opmerkingen over de onderstaande foto’s kan men contact opnemen met: erfgoedspijkerkwartier@gmail.com

Eerst enkele foto’s van jubileum 2014 (40jr):

Korte toelichting – bovenstaande foto’s komen van Willem van Gent en tonen beelden van het 8ste lustrum (d.w.z. het 40 jarig bestaan van de bloembakkenactie).

Hierna komen enkele foto’s van andere momenten met de bloembakkenactie:
    

Tot slot nog enkele, meer recente (2018), foto’s die gemaakt zijn van de bloembakkenactie.

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.