Koningin Wilhelmina bezocht Arnhem

Het Koninklijk Huis heeft de stad Arnhem en met name ook het Spijkerkwartier vaker bezocht in de afgelopen eeuwen. Van Koningin Wilhelmina is een schitterende foto beschikbaar bij het Geldersch Archief van haar rijtocht door de Prins Hendrikstraat
De straat lijkt te zijn genoemd naar de naam van koningin Wilhelmina’s echtgenoot, maar dat is niet zo. De straat is vernoemd naar prins Hendrik (1820-1879) die de bijnaam had “de zeevaarder”. Hij was de derde zoon van koning Willem II. Meer details over de naamgever van de Prins Hendrikstraat is te lezen op de Wikipedia-pagina. Klik hier.

Koningin-Wilherlmina-bezoekt-arnhem-1924-Prins-Hendrikstraat-10054

Hoe het er in de koets uitgezien moet hebben is te zien op de onderstaande foto die tijdens het bezoek voor de Eusebiuskerk is genomen. Naast de Koningin zit Prins Hendrik.

1945

Op filmbeelden is ook het bezoek van de Koningin op 21 juni 1945 vastgelegd aan Arnhem. Niet zeker is of ze daarbij wederom het Spijkerkwartier heeft bezocht. De beelden zijn te zien op de website van NPO-Start. Klik hier.

Reactie 7mei2022 – dhr Kortlang – “Het bezoek op 21 juni 1945 is ook fotografisch vastgelegd. Zie daarvoor beeldbank Nationaal Archief en zoek op trefwoorden “Wilhelmina” en “Arnhem” en selecteer foto’s afkomstig van persbureau Anefo. Zij bezocht Sacre Coeur en Klarendal”

2 reacties op "Koningin Wilhelmina bezocht Arnhem"

  1. Egbert schreef:

    Blijkens een oorkonde van 16 oktober 1897 zou deze foto op die dag kunnen zijn gemaakt, een link naar deze oorkonde: https://www.collectiegelderland.nl/geldersch-landschap-en-kasteelen/object/6f0b6019-207e-c9d1-a88f-a2159ed708cd

  2. D.J. Kortlang schreef:

    “Het bezoek op 21 juni 1945 is ook fotografisch vastgelegd. Zie daarvoor beeldbank Nationaal Archief en zoek op trefwoorden “Wilhelmina” en “Arnhem” en selecteer foto’s afkomstig van persbureau Anefo. Zij bezocht Sacre Coeur en Klarendal

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.