Brown Cartonnages medewerkers gaan fietsen

brouTS12foto3

Brown Cartonnages is een bedrijf met geschiedenis. In 1915 opgericht door de familie Brown, is de fabriek tot 2006 gehuisvest geweest aan de Prins Hendrikstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier. In die periode waren daar dicht bij elkaar 6 cartonnagefabrieken gevestigd.

Op de foto uit 1955 staan de medewerkers van de Brown Cartonnagefabriek in de Prins Hendrikstraat klaar voor het jaarlijkse personeelsuitstapje. Dat ging toen uiteraard per fiets.  De Unilever is vertrokken maar de bakker op de hoek is er nog steeds.

De klandizie bestond in die tijd voornamelijk uit winkeliers, die er hoedendozen, stoffenplanken, opbergdoosjes en etalagemateriaal lieten maken. Alles werd met de hand vervaardigd, op maat, vaak in kleine oplages.

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.